Akupunktiokoulutuksen saaneen eläinlääkärin antamana akupunktiohoito on potilaalle turvallinen, erittäin varteenotettava ja kokeilemisen arvoinen hoitovaihtoehto.

Miksi lääkinnällinen eläinakupunktio?

Opiskeluaikanani suoritin osan klinikkaharjoitteluistani CSU:n eläinsairaalassa Coloradossa Yhdysvalloissa, ja harjoittelun aikana törmäsin useaan otteeseen siihen, että eläinlääkärit käyttivät akupunktiota täydentävänä hoitomuotona sairaalapotilaille. Lähdin etsimään tietoa ja opetusta akupunktiosta, ja lopulta päädyin suorittamaan CSU:n (Colorado State University) ja CVMA:n (Colorado Veterinary Medical Association) kanssa yhteistyössä järjestettävän MAV (Medical Acupuncture for Veterinarians) -eläinlääkäreille tarkoitetun lääketieteellisen eläinakupunktion tutkinnon saaden cVMA-tittelin (certified Veterinary Medical Acupuncturist) ensimmäisenä eläinlääkärinä Skandinaviassa 2015. Koulutuksen opinnot tukeutuivat vahvasti näyttöön perustuvaan eläinlääketieteeseen.

Akupunktiopotilaiden osalta akupunktioeläinlääkäri Matti Tikka Lappeenrannasta on toiminut mentorinani, opettajanani ja tukevana olkapäänä. Matilta olen saanut paljon käytännön oppia akupunktiopotilaiden hoidossa. MAV-akupunktiokoulutuksen opettajat ja kollegat Yhdysvalloissa toimivat yhteistyö- ja tukiverkostonani. Narda G. Robinson (DO, DVM, MS, DABMA, FAAMA) - Yhdysvaltojen johtava asiantuntija täydentävän ja vaihtoehtoisen eläinlääketieteen saralla - toimi MAV-kurssin pääopettajana.

Peruseläinlääketiede ja lääkinnällinen akupunktio eivät milloinkaan sulje toisiaan pois, vaan toimivat yhdessä, täydentäen toisiaan, ja parantaen eläimen elämänlaatua parhaalla mahdollisella tavalla. Käytän eläinlääkinnällistä akupunktiota peruseläinlääketieteen rinnalla useiden ongelmien hoidossa, esimerkkeinä korvatulehdukset, ihotulehdukset, krooninen kipu jne.Hilkka & Tyyne